Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, luni, că, în cadrul ședinței de coaliţie de la ora 14.00, Ministerul Finanţelor va prezenta de unde vor lua bani pentru majorarea pensiilor. El a precizat că PNL nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de taxe şi impozite, cu riscul să arunce guvernarea în aer, adică să rupă orice discuţie cu PSD.

”Astăzi am cerut şedinţă în coaliţie, va fi şedinţă de coaliţie la ora 14.00. Vom merge în coaliţie, cei de la Ministerul Finanţelor ne vor prezenta de unde pot să aducă aceşti bani, pentru că este important să ştim dacă există vreo posibilitate de a aduce bani doar pe combatere a evaziunii, pentru că pe taxe şi impozite, cu riscul să aruncă guvernarea în aer, adică să rupem orice discuţie cu PSD, nu acceptăm. PNL nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de taxe şi impozite. Ajunge!”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan a precizat: ”Venim cu orice e necesar să nu mărim taxe şi impozite în 2024”.

”Capitalul românesc şi firmele româneşti şi cele străine din România sunt cele care aduc bani la buget. Aceşti oameni trebuie să înţeleagă că fără un mediu de afaceri sănătos, fără firme româneşti puternice, fără un sistem bancar puternic, fără investiţii, nu avem de unde da pensii, de unde da salarii, nu avem de unde face investiţii. De asemenea, România, iar domnul Ciolacu ştie foarte bine că că bani europeni, fără bani din PNRR, inclusiv tranşa care trebuie încasată până la 1 ianuarie, şi fără fondurile structurale România intră în faliment”, a completat el.

Întrebat ce va propune PNL în coaliţie, Rareş Bogdan a spus: ”Solicităm să crească măsurile pe evaziune, pe combaterea evaziunii, adică scanere în vămi, vămile nu sunt conduse de Partidul National Liberal sau cel puţin nu îmi amintesc eu ca peste noapte să şi fost numit un liberal acolo. De asemenea, pe evaziunea fiscalî de pe centura Bucureştiului de la marile depozite de legume-fructe arăbeşti, de asemenea intrările de legume fructe şi de carburanţi din Portul Constanţa. Astea sunt adevărate zone periculoase pentru economie şi de unde pot fi luat bani”.

Rareș Bogdan a mai spus că discuţiile din coaliţie privind creşterea pensiilor au fost pentru o majorare de 13,8 % obligatoriu în acest an, din cauza inflaţiei, după care au văzut declaraţiile cu 40 %.

”Ca să fie foarte clar, noi nu ne opunem creşterii pensiilor, din contră, ştim că pensionarii cei, 4,2 milioane de pensionari ai României au nevoie de bani, ştim că acest lucru este important, dar în acelaşi timp suntem echilibraţi, suntem lucizi şi suntem cât se poate de responsabili şi nu aruncăm. (..) Propunerea este să vedem de unde luăm banii, dacă reuşim să aducem la TVA, cel mai uşor de încasat taxă în toată Europa dar cel mai greu de încasat în România 30 de miliarde nu avem nicio problemă să facem asta, dar 33 de miliarde în plus pot să afecteze pe de o parte absorbţia de bani europeni şi să ne trezim cu fondurile suspendate, pe de altă partes ă ne trezim în situaţia în care să aruncăm deficitul în aer, să ne trezim cu business-uri care pleacă din România”, a spus el.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBurduja le cere românilor să “adopte” o casă neelectrificată și să doneze lemne celor care se confruntă cu sărăcia energetică
Articolul următorNicolae Ciucă a dezvăluit suma pe care a dat-o pentru ceasul său