Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a anunțat, luni, că noul Parlament și noul Guvern vor fi instalate până la Crăciun, iar în privința premierului, Bogdan spune că nu își dorește această funcție și că își vede „lungul nasului”.

Rareș Bogdan a spus că în discuțiile pentru noua majoritate nu s-a discutat pe ministere, însă primul ministru ar trebui să aibă Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Finanțe și de Interne, conform Mediafax.

„Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează pentru că nu mi se pare corect să pornim așa în discuție. Discuția este ce facem momentul în care investim un nou guvern. Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că în 21 expiră mandatele aleșilor actuali, deci după data de 21, putem avea chiar înainte de Crăciun un nou guvern, în cel mai rău caz cel mai târziu până la Anul Nou, dar eu cred că până în ajunul Crăciunului avem un guvern nou”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a afirmat că majoritatea guvernamentală se va face în jurul PNL, cu USR PLUS și UDMR, că se poartă discuții cu aceste formațiuni.

De la aceste discuții este exclus, spune Bogdan, PSD, despre care spune că „este izolat pe scena politică și așa va rămâne patru ani de zile”.

Întrebat dacă este interesat de funcția de premier, Rareș Bogdan a negat, afirmând că are o voce suficient de puternică în PNL și că își vede „lungul nasului”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLudovic Orban: „Sunt convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de guvern”
Articolul următorJocuri de Putere cu Oreste Teodorescu: Toți cei care se simt dezamagiți de rezultatul alegerilor ar trebui să aibă forța de a privi critic