Reforma păcănelelor este imperativă spune ministrul Finanțelor – Marcel Boloș. Acesta a anunțat că se va interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc.

„???????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????? ????????????????????: ???????? ????????????????????????????????????

Vorbim despre o industrie cu o forță economică uriașă, care are nevoie de un regim juridic și fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurențial și predictibil.

Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect.

În primul rând, vom stabili niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum și a taxelor speciale și a garanțiilor depuse de companii.

Mai mult, toți operatorii vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România și să plătească aici taxe și impozite.

Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveștile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt povești despre suferință, despre speranțe pierdute și familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetățean.

Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate.

O parte din aceste sume vor fi direcționate pentru pentru prevenirea si tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc.

Tot pentru protejarea persoanelor aflate în situații de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc.

Prin reformă, putem institui programe eficiente pentru tratament și prevenție a dependenței de jocurile de noroc, pentru a oferi o mână de ajutor celor care luptă să se elibereze din capcana acestui viciu”, a transmis Marcel Boloș.

Ordonanța privind taxarea și reglementarea jocurilor de noroc a fost PUBLICATĂ – Prevederile care înspăimântă mafia păcănelelor

Ministerul Finanțelor a publicat, marți seară, ordonanța de urgență prin care va reglementa și va taxa suplimentar jocurile de noroc pentru a finanța deficitul bugetar.

Ordonanța prevede că statul poate acorda licențe doar societăților operatoare de jocuri de noroc înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în state semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European sau din Confederaţia Elveţiană care au înregistrat un sediu permanent în România.

”Se înființează pe lângă O.N.J.N. o activitate finanțată integral din venituri proprii în conformitate cu prevederile Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru promovarea respectării principiilor și măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social, astfel cum sunt acestea reglementate de prevederile art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 20/2013 privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările și completările ulterioare. Veniturile proprii se constituie din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați, cu următoarele contribuții anuale:

(i) organizatorii de jocuri de noroc la distanță licențiați din clasa I – 500.000 euro anual;

(ii) persoanele juridice implicate direct în domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță licențiate din clasa II – 15.000 euro anual;

iii) jocurile la distanță monopol de stat clasa III – 100.000 euro anual;

(iv) organizatorii de jocuri de noroc tradiționale licențiați, după cum urmează:

Pentru jocurile loto: 200.000 euro anual
Pentru jocurile de videoloterie: 100 euro pentru fiecare aparat anual

Pentru pariurile mutuale: 50.000 euro anual
Pentru pariurile în cotă fixă: 200.000 euro anual

Pentru pariurile în contrapartidă: 100.000 euro anual
Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor: 4.000 euro anual pentru fiecare masă de joc

Pentru jocurile caracteristice clubului de poker: 5.000 euro anual pentru fiecare club
Pentru jocurile tip slot-machine se va aplica etapizat după cum urmează:

– 100 de euro anual pentru fiecare slot autorizat în cursul anului 2023, proporțional cu perioada de timp rămasă după intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe;

– 300 de euro anual pentru fiecare slot autorizat în cursul anului 2024

– 500 de euro anual pentru fiecare slot autorizat în cursul în anului 2025 și următorii.

Pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc: 5.000 euro anual

Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor rețelelor de televiziune: 500.000 euro anual”, se arată în ordonanță.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis merge la summit-urile Comunității Politice Europene și UE. Ce MESAJ va transmite președintele
Articolul următorKlaus Iohannis: Ziua Mondială a Educației, prilej pentru a reflecta la valoarea inestimabilă a educației în dezvoltarea individului