Rezultatele finale ale alegerilor de duminică comunicate de Biroul Electoral Judeţean confirmă, încă o dată, că PNL este câştigătorul absolut al acestui scrutin, dar şi faptul că Prahova este liberală.

Astfel, liberalii au câştigat peste jumătate din cele 104 primării din judeţ, inclusiv cea a municipiului Ploieşti, adjudecată de fostul edil din mandatul 2008-2012 Andrei Volosevici, mandatele fiind distribuite astfel: PNL- 57, PSD- 30, candidaţi independenţi- 3, USR- 2 mandate de primar şi câte un mandat pentru Partidul Pro România, Alianţa pentru Fântânele, Alianţa pentru Ceptura, Alianţa pentru Talea, Alianţa pentru Ştefeşti, Alianţa pentru Starchiojd, Alianţa pentru Râfov, Alianţa pentru Podenii Noi, Alianţa pentru Vălenii de Munte, Alianţa pentru Măgureni, Alianţa pentru Băicoi, Alianţa pentru Boldeşti Scăeni.

Totodată, PNL Prahova a obţinut şi cele mai multe mandate în consiliile locale. În urma scrutinului, cele mai multe voturi pentru consiliul local au mers către PNL- 115.644, PSD- 51.745, PMP- 16.497, Alianţa USR-PLUS- 15.769, Alianţa pentru Prahova- 13.932, iar cele mai puţine, respectiv 27, au revenit Alianţei Mişcarea Patrioţilor Români.
Numărul total al mandatelor de consilier local, atribuite la nivelul judeţului Prahova, este de 1.396. Dintre acestea, PNL a obţinut 604, PSD – 376, PMP – 59, Partidul Pro România – 53, Alianţa USR Plus – 28, Partidul Prahova în Acţiune – 27, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE – 26, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – 22. 14 mandate au fost obţinute de către USR şi Alianţa PNL USR Plus, 13 de Partidul Ecologist român, 12 de Partidul Verde şi Alianţa pentru Băicoi, 9 de către Alianţa pentru Prahova, Alianţa pentru Vălenii de Munte şi Alianţa pentru Râfov, 8 de către Alianţa pentru Podenii Noi, 7 pentru Alianţa pentru Ceptura şi Alianţa pentru Boldeşti Scăeni, 6 de către Alianţa pentru Starchiojd, 5 de către Alianţa pentru Floreşti, Alianţa pentru Fântânele, Alianţa PRO Urlaţi, Alianţa pentru Gura Vitioarei, Alianţa pentru Talea, Alianţa pentru Ştefeşti, Alianţa pentru Măgureni, Alianţa pentru Scorţeni, 4 mandate pentru Alianţa pentru Predeal Sărari, Alianţa pentru Baba Ana, Alianţa pentru Plopeni. 4 mandate vor merge şi către candidaţi independenţi.

Câte 3 mandate de consilier local au fost obţinute de Alianţa pentru Filipeştii de Pădure, Alianţa pentru Bucov, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, Partidul România Mare, 2 mandate vor fi pentru Alianţa pentru Ariceştii Rahtivani, Alianţa pentru Cocorăştii Mislii şi Partidul Oamenilor Liberi, iar câte un mandat au obţinut Alianţa pentru Unirea Românilor, Alianţa pentru Apostolache, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”.

La alegerile locale din data de 27 septembrie, pe listele electorale din circumscripţiile din judeţul Prahova au fost înscrişi 660.972 de alegători, dintre care. Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 314.967, dintre care 305.895 înscrişi pe listele electorale permanente, 45 înscrişi pe listele electorale complementare, 6.057 înscrişi pe listele electorale suplimentare şi 2.970 de alegători care au votat prin intermendiul urnei mobile. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 304.507, iar al celor nule de 9.616.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBiroul Politic Județean al PNL Timiș a fost dizolvat. Urmează o conducere interimară
Articolul următorOreste Teodorescu: ”Prinsi in vâltoarea localelor și excedati de lupta politica, am pierdut din vedere pericolul constant de infectare cu teribilul Covid 19”