Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, a declarat luni seara la Realitatea Plus ca judecatorii CCR sunt „fosile comunistoide pesediste care blocheaza activitatea si care iau decizii impreuna cu Serban Nicolae prin telefon”.

„De sapte ani de zile au guvernat, apropo de deficit, au lasat tara intr-un deficit de patru si ceva la suta, bani care s-au dus in cheltuieli cu salariile pentru oamenii lor de partid, in cele 27 de ministere, daca tineti minte si peste 150 de secretari de stat, nu mai vorbim de institutii care au fost parazitate de acesti oameni si sunt in continuare.

Pentru ca discutam de cateva zile despre Avocatul Poporului, care este un politruc pus acolo ca sa impieteze si sa blocheze activitatea Guvernului, apoi sunt cativa membri ai Curtii Constitutionale, fosile comunistoide pesediste care blocheaza activitatea si care iau decizii impreuna cu Serban Nicolae prin telefon, asta este realitatea acestei tari. Ei mai au majoritate inca in Parlament, isi permit sa vorbeasca pentru ca mai au inca oameni in esaloanele doi si trei in institutii. Pana in acest moment nu am reusit sa scapam de ei, de toti. De asta, la urmatoarele alegeri, poporul roman trebuie sa inteleaga ca trebuie sa scapam de acesti politruci, pentru a respira si noi aer occidental”, a declarat Robert Sighiartau.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, in sedinta de Guvern ca va trimite Parlamentului un proiect de lege cu masuri care luate in perioada de dupa 15 mai. El a criticat din nou decizia CCR prin care s-a stabilit ca amenzile date in aceasta perioada sunt neconstitutionale.

„Saptamana trecuta, CCR s-a pronuntat in urma unei sesizari depusa de Avocatul Poporului. CCR a lipsit autoritatile de parghiile necesare pentru a lupta cu succes impotriva epidemiei. Pe data de 15 se va incheia starea de urgenta, noi trebuie sa avem garantia ca vom avea la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a continua activitatea din ultimele trei luni.

Decizia CCR ne limiteaza foarte mult marja de miscare, de aceea am decis sa inaintam acest proiect de lege”, a declarat Orban la inceput sedintei de Guvern.

Articolul precedentGeorge Șișcu (PNL): „PSD a pierdut bătălia cu coronavirusul, prin iresponsabilitate, duplicitate și dispreț la adresa românilor. Țara a câștigat enorm fără PSD la putere!“
Articolul următorOrban: Oricate bune intentii am avea, nu putem să aplicam decat acele masuri pentru care avem resursele necesare