”Încep cu un gând bun și o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de încarantinare. Această măsură a fost necesară și luată la timp. Dragi suceveni, nu sunteți singuri. Suntem cu toții în gând alături de voi.  Vom avea grijă ca ceea ce va avea nevoie municipiul Suceava să și ajungă acolo. Vom avea grijă ca ceea ce va avea nevoie municipiul Suceava să și ajungă acolo. Respectați măsurile de distanțare socială pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului. Suntem alături de voi. Un gând bun pentru întreg personalul medical: știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare. Știu că nu este simplu și știu că vor veni zile și mai grele. Noi vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie. 

Am încheiat o întâlnire de lucru. Am discutat evident situația din Suceava și toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut.

Vreau să vă asigur că noi ne facem treaba. 

Au început să sosească de pe peste tot materiale de protecție și vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. De asemenea, am solicitat să se facă peste tot în spitale instructajul personalului. 

Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem fiecare treaba așa cum se cuvine, iar fiecare român să respecte normele de igienă și de distanțare socială. 

Am discutat pe larg măsurile de protecție socială ce se impun în această perioadă. Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile vulnerabile. 

Împreună vom trece peste această perioadă grea”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

 

 

 

La ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 vor participa, alături de premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, dar și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Ședința vine după ce, aseară, Raed Arafat a anunțat că numărul de îmbolnăviri a ajuns la 2109, ceea ce înseamnă că România a intrat, oficial, în Scenariul 4 al pandemiei de coronavirus.

La nivel național, bilanțul deceselor a urcat la 65.

Articolul precedentSunt trist și îngrijorat!
Articolul următorDovada că în spatele unui bărbat “puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu “Regina Achizițiilor”