“Avem reguli stabilite și-mi pare rău că există aceste luări de poziție în mass media înainte de a se aplica reglementările din statului PNL. Când aveam nemulțumiri din partid, sunt reglementări în statut în baza cărora le putem discuta.”
Întrebat dacă se va solicita demisia lui Florin Cîțu, Theodor Stolojan a afirmat că “vom discuta acest lucru în partid, cu cât mai repede, cu atât mai bine”.
În acest moment, Florin Cîțu ar avea împotriva sa 47 de semnături și doar 5 organizații alături, între care s-ar afla Gorj (Dan Vîlceanu), Arges (Alina Gorghiu), Constanța și sectorul 3 al Capitalei, potrivit Realitatea Plus. Deși inițial surse politice indicau prezența la ședină a președintelui Klaus Iohannis, informația nu s-a confirmat.
Context:
Cîțu este somat să demisioneze, altfel va fi organizat un Congres PNL pe 10 aprilie. Peste 40 de organizații liberale îi vor cere astăzi să plece.
Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, Florin Cîțu n-ar mai avea nici susținerea lui Klaus Iohannis pentru a rămâne în fruntea partidului.
Lui Florin Cîțu i se reproșează atât scăderea dramatică a partidului în sondaje, în ultimele 6 luni, până la 16%, dar și o proastă relație cu partenerii de la PSD. Atât lui Cîțu, cât și omului său de încredere, Dan Vîlceanu, li s-ar reproșa atacurile repetate la adresa liderilor PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu, dar și miniștrilor Muncii și Finanțelor.