Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a primit, în cadrul Galei „Împreună protejăm România”,  Premiul de excelență pentru implicare în conștientizarea nevoilor speciale ale bolnavilor și supraviețuitorilor de cancer.

„Dedic acest premiu românilor care luptă astăzi cu cancerul, celor care au reușit să câștige această bătălie și medicilor români fără dedicația cărora miracolul supraviețuirii nu este posibil. Ei sunt adevărații eroi, ei trebuie să fie premiați în fiecare clipă, cu fiecare prilej”, a declarat Nicoleta Pauliuc la evenimentul organizat sub egida Academiei Române de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.

Premiul primit de senatoarea PNL vine ca o recunoaștere a activității parlamentare și a pozițiilor publice exprimate de aceasta în vederea conștientizării nevoilor speciale ale bolnavilor și supraviețuitorilor de cancer. „Lupta împotriva cancerului nu este o luptă pe care să o duci de unul singur. Este o luptă de echipă, în care ai nevoie de cele mai noi și eficiente tratamente pentru însănătoșirea fizică, dar și de sprijin, încurajare, suport din punct de vedere psihic, emoțional. De aceea, am inițiat un proiect de lege prin care bolnavii de cancer și aparținătorii acestora vor beneficiea de consiliere psihologică. În același timp, sunt inițiatoarea Legii Zilei Supraviețuitorilor de Cancer, zi pe care o vom sărbători, începând din acest an, în prima duminică a lunii iunie”, a mai spus Nicoleta Pauliuc.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul de Interne: Ce se întâmplă cu persoanele care nu locuiesc la adresa din buletin
Articolul următorMarcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării: „Dacă nu am rezultate, mă retrag”