AUR este cotat cu a doua opțiune de vot de un sondaj Inscop, realizat în perioada 10-18 ianuarie.  Analiza sociologică arată o creștere puternică a intenției de vot pentru acest partid, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului, scrie G4Media. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

”Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele două partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice. După catastrofală criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca”, explică cifrele sondajului Remus Ștefureac, directorul Inscop.

Sondajul de opinie INSCOP a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentNicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Apărării din Franța – Soluții pentru detensionarea crizei legate de Ucraina
Articolul următorConducerea PNL l-a validat: Marcel Boloș este oficial propunerea liberalilor pentru ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării