Vicepreşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Dan Laurenţiu Leoreanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se intenţionează lansarea unui nou Program Naţional de Dezvoltare Locală, în special pentru infrastructura rutieră şi de gaz metan.

“Există o gândire pentru un PNDL 3 ca să fie lansat, ca structură, în toamna acestui an şi cu execuţie începând de anul următor, cu privire în special pentru dezvoltări, modernizări, reabilitări de drumuri locale şi de reţele de gaz”, a precizat Leoreanu.

El a explicat că în cadrul Programului Naţional de Recuperare şi Rezilienţă va exista şi o componentă destinată autorităţilor locale, în valoare de aproximativ 3 miliarde euro.

“Pe PNRR, dincolo de marile proiecte care vor fi gestionate de ministerele de resort, vom veni şi către o componentă locală care va fi la îndemâna autorităţilor locale pentru a-şi dezvolta localităţile pe o parte din PNRR care însemna undeva, în discuţie, în jur de 3 miliarde de euro. Aici sunt gândite componente sectoriale care să fie instrumentate de ministerele de resort”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Autostrada A7, finanţată prin PNRR, ar urma să fie finalizată în 2026.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentHotărârea de Guvern privind noile RESTRICȚII a fost publicată în Monitorul Oficial! Măsurile intră în vigoare DUMINICĂ – Vezi documentul integral
Articolul următorMinistrul Sorin Cîmpeanu anunță testarea în masă a elevilor, cu teste non-invazive