Președintele organizației municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre situația elevilor din municipiul Brăila. El s-a arătat revoltat de o reacție a primarului Marian Dragomir la ultima ședința a CLM, când a fost întrebat câți elevi au fost testați la Brăila cu testele cumpărate de Ministerul Educației. 

Cătălin Canciu, care deține și funcția de inspector școlar general, a spus că nu e problema inspectoratului școlar testarea elevilor care prezintă simptome și sunt testați după ce s-a obținut acordul părinților. Acesta a spus că școala este un loc sigur, pentru că profesorii nu-i lasă pe elevi să interacționeze fără mască, în schimb o sursă de transmitere a virusului ar putea fi mijloacele de transport în comun. 

”Ați circulat cu autobuzul? Ați văzut cum este dimineața? Trebuie să plece oamenii de la capătul lui 10 la 7 fără un sfert pentru a ajunge la serviciu. Sunt îngrămădiți exact cum ne duceau la muncile agricole pe vremea lui Ceaușescu. Și te întrebi de unde ai contactat virusul în municipiul Brăila. Zilele acestea am solicitat, și am primit de la Braicar câte abonamente…au primit elevii în ultimul an. În ianuarie 2020 numărul de abonamente a fost de 12049, iar în ianuarie 2021 au fost furnizate 2037 abonamente. În februarie au fost 3668.” a precizat Cătălin Canciu.

Consilierul PNL consideră că acest lucru este o bătaie de joc care este controlată și prin scăderea numărului de abonamente Braicarul nu mai beneficiază de banii pentru aproximativ 12000 de abonamente, ci doar pentru trei mii și ceva de abonamente. 

Sursa: Realitatea de Braila