Premierul Florin Cîţu este prezent joi într-o vizită de lucru  la Constanţa. 

Reprezentanţii HoReCa  solicită premierului ca perioada vacanței de vară pentru copii să nu fie modificată. Totodată, ei solicită inițierea unei HG privind acordarea voucherelor de vacanță din această toamnă și renunțarea la limitarea orei de distracție 22.00.

”E important ca, după un an de pandemie, vreau să arătăm că putem deschide în siguranţă sezonul estival. După discuţia de astăazi avem câteva soluţii interesante şi avem susţinerea industriei şi pentru campania de vaccinare”, a mai declarat premierul. 

”Am vorbit de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine, care vizează industria turismului. Unele sunt prezentate în spaţiul public – să putem fi pe plajă fără mască, în restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune pe care le punem în discuţia comitetului interministeriel”, a adăugat acesta. 

Premierul a  anunţat două  etape de relaxare a măsurilor – prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august. 

Începînd cu 1 iunie nu o să mai fie obligatorie purtarea măștii pe plajă. O condiție obligatorie pentru renunțarea la mască pe plajă este păstrarea unei distanțe mai mari între șejlonguri.În acest sens, autoritățile locale vor trebui să verifice respectarea regulilor.

Premierul a expicat a cum ar putea fi diferențiați clienții vaccinați de cei nevaccinați, în contextul in care s-ar putea redeschide restaurantele și hotelurile la capacitate maximă, dar numai pentru cei vaccinați cu ambele doze.

“Deocamdată exista o propunere pe care o discutăm. Vom avea soluții de la INSP. S-ar putea sa existe aplicații. Se poate verifica dacă persoana este vaccinata în aplicația pe care o avem si cu un simplu CNP. Ne gândim sa facem lucrurile simplu. Avem timp pana la 1 iunie sa găsim soluții. Nu știu daca va exista o aplicație, este ceea ce cred eu c ase poate face. Deocamdată este foarte ușor să verificam în aplicația pe care o avem”.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRaluca Turcan, după întâlnirea cu Ambasadorul Austriei: „În această țară trăiesc astăzi în jur de 120.000 de români”
Articolul următorFlorin Cîţu: Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar cu respectarea distanțării pe plajă