Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că scenariile apocaliptice legate de o criză majoră a gazelor naturale, ca urmare a conflictului din Ucraina, sunt deplasate și nerealiste.

„România este al doilea mare producător de gaze din Europa, nu cred că e cazul să discutăm de scenarii apocaliptice. România își poate asigura, deci nu se pune problema să nu avem resurse de gaze în depozite. Vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor și vom avea pentru iarna viitoare și depozitele la maxim încărcate cu gaze naturale. Credeți-mă că nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a afirmat, luni ministrul Energiei.

Tot luni. președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că legea off-shore, care va permite extracția gazelor din Marea Neagră, ar urma să treacă prin Parlament în ”câteva săptămâni”. În momentul punerii în practică, susține liderul social-democrat, România ar putea fi complet independentă de gazul rusesc.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSe ridică starea de alertă! Cîţu: Revine prezenţa fizică obligatorie în Parlamentul României. I-am anunţat pe colegi!
Articolul următorRobert Sighiartău: ”De miercuri fără mască la şcoală!”