Primarul liberal al Sectorului 6, Ciprian Ciucu se află intr-o vizită de lucru de două zile la Bruxelles pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare pentru Sectorul 6.

”Aici sunt multe resurse, și nu doar financiare, cum ne-am obișnuit. Sunt asociații profesionale ale primăriilor, rețelele de orașe, multe cu probleme și soluții similare. Este despre schimb de experiență, despre a fi în contact cu primari și cu echipele lor, care au crescut calitatea vieții oamenilor, prin îmbunătățirea serviciilor publice, managementul deșeurilor, construirea de școli și spitale, parcuri, digitalizare, simplificare, diferite reforme și tehnologii etc.

Pentru a fi în pas cu vremurile, echipa ta trebuie să fie în diferite grupuri de lucru, să participe activ la diferite procese legislative si rețelele europene de orașe cu experiență.

Am avut întâlniri utile, bune cu următoarele organizații:

– DG Research (100 de orașe neutre climateric);
– DG Regio, pentru a face lobby pentru finanțarea spitalului Sectorului 6 și pentru a discuta despre lansarea noilor linii de finanțare pentru regiunea București-Ilfov, în contextul imposibilității funcționării corecte a POR Buc-If, din cauza neadoptării de către PMB/CGMB a SIDU București (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană);
– Rețeaua EUROCITIES, pentru a mi se prezenta avantajele pe care Sectorul 6 le poate avea dacă decidem să fim membri;
– Consiliul Municipiilor și Regiunilor din Europa, (suntem membri prin Asociația Municipiilor din România), pentru a afla direct de la sursă opțiunile de implicare în diferitele proiecte și proceduri de influențare a deciziilor europene.
– Ambasada României în Belgia pentru identificarea unor parteneri cu experiență relevanta printre orașele din Belgia;
– DG Mare, pentru a înțelege de ce România nu a insistat să fie prinsă în Program și cu lacurile artificiale (cum este Lacul Morii etc) și pentru a afla ce este de făcut în viitor pentru a repara situația.

Una peste alta, cred că un primar trebuie să fie implicat la toate nivelurile, inclusiv cele guvernamentale sau europene, să nu stea exclusiv în găoacea lui. Ci să știe pe ce lume trăiește și în ce context funcționează. Pentru a maximiza resursele (în termeni de cunoștințe, bani, oportunități) pentru comunitatea lui.”, a precizat liberalul Ciprian Ciucu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCIUCĂ, DESPRE RELAŢIILE BILATERALE DINTRE ROMÂNIA ȘI UCRAINA: DIPLOMAŢIA PARLAMENTARĂ ARE AICI UN ROL ESENŢIAL
Articolul următorNICOLAE CIUCĂ, PREŞEDINTELE PNL ȘI AL SENATULUI: NATO A OFERIT SECURITATEA NECESARĂ CONSOLIDĂRII DEMOCRAȚIEI ȘI DEZVOLTĂRII ECONOMIEI