Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne spune că aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România. „Nu există nicio justificare rațională și obiectivă pentru care această decizie să nu fie adoptată în cel mai scurt timp”, a declarat oficialul.

„Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România. Nu există nicio justificare rațională și obiectivă pentru care această decizie să nu fie adoptată în cel mai scurt timp.

Ne dorim eliminarea oricăror fragmentări în interiorul spațiului de liberă circulație și ne așteptăm la o abordare principială și corectă din partea tuturor partenerilor noștri europeni.
Ultimul pas pentru aderarea efectivă la spațiul Schengen este adoptarea Deciziei privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen, sens în care este necesară unanimitate de voturi în Consiliul Uniunii Europene.

Am abordat acest subiect în cadrul întrevederii pe care am avut-o astăzi cu liderii coaliției de guvernare și cu europarlamentarii români, cărora le-am prezentat stadiul procesului de aderare a României la Schengen și următorii pași pe care trebuie să-i facem în perioada următoare pentru succesul demersurilor noastre.

Este foarte important ca în această perioadă toate forțele politice responsabile să susțină pe deplin atingerea acestui obiectiv. Aderarea la Schengen este un obiectiv de țară și nu este loc de interese sau ambiții personale. Coordonarea eforturilor noastre este la fel de importantă, mai ales că vom demara în scurt timp o campanie politică și diplomatică fără precedent la nivel european, iar rolul europarlamentarilor români va fi substanțial în acest sens.

Aderarea României la Schengen este justificată nu numai de acțiunile noastre din ultima perioadă, ci de toate eforturile pe care România a continuat să le facă în toți acești ani de la momentul la care i-a fost confirmată îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen și până în prezent”, a transmis Lucian Bode, luni.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPNL Ploieşti solicită menţinerea preţului subvenţionat la căldură
Articolul următorNicolae Ciucă: „Peste 420 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii energetice naționale”