Grupul PNL din Consiliul Local Ploieşti cere menţinerea aceluiaşi preţ la căldură subvenţionat pentru populaţie la valoarea din ultimele ierni.

Într-un comunicat de presă transmis luni, PNL Ploieşti anunţă oficial că va susţine preţul pentru populaţie de 222,49 lei pe gigacalorie cu tot cu TVA, urmând ca diferenţa până la tariful real să fie suportată prin subvenţie de la bugetul local, argumentând că ploieştenii au fost deja “supuşi unui imens disconfort timp de peste două luni”.

PNL Ploieşti: “Orice scumpire e inacceptabilă”

“Grupul consilierilor locali PNL susţine ca preţul la gigacalorie pe care îl vor suporta ploieştenii după repornirea distribuţiei de apă caldă şi căldură să rămână neschimbat (222,49 lei/Gcal cu TVA) pentru sezonul de iarnă 2022-2023, indiferent care va fi preţul de producere a agentului termic avizat de ANRE pentru noua societate TERMO-Ploieşti. După ce ploieştenii au fost supuşi unui imens disconfort timp de peste două luni, considerăm că este inacceptabilă orice scumpire, oricât de mică ar fi aceasta”, se arată în comunicatul PNL.

“Suntem conştienţi că subvenţia acordată reprezintă un efort foarte mare pentru bugetul local, dar în această situaţie, după deblocarea crizei apei calde, orice alt proiect păleşte în fata acestei priorităţi: ploieştenii trebuie să depăşească această iarnă în condiţii de siguranţă şi confort. Decizia grupului de consilieri  locali a primit pentru acest demers  votul unanim al membrilor Biroului Politic Permanent al PNL Ploieşti”, se mai arată în comunicatul liberalilor.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPreşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, vizită în județul Braşov!
Articolul următorAderarea României la Schengen | Lucian Bode: „Nu există nicio justificare pentru care această decizie să nu fie adoptată”