Preşedintele interimar al PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că PSD nu a reuşit să finalizeze nici măcar documentaţia necesară pentru a demara autostrada din Moldova către Ardeal, dar social-democraţii critică lipsa de proiecte în PNRR pentru regiunea de nord-est.

Liberalul Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că PSD a izolat regiunea Moldovei după o baroniadă de 30 de ani şi nu a reuşit să construiască măcar un metru de autostradă, scrie News.ro.

“Am văzut astăzi (vineri – n.r.) un festival de comunicate de presă din partea liderilor şi parlamentarilor PSD Iaşi referitoare la raportul dintre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi regiunea Moldovei, respectiv Iaşi. Sterilitatea opiniilor liderilor social-democraţi, după o baroniadă de 30 de ani în care PSD a izolat regiunea de Nord-Est de civilizaţie, este completată astăzi de minciună, manipulare şi incapacitate politică. Le transmit social-democraţilor de la Iaşi un mesaj clar: orice metru de autostradă construit în Iaşi, respectiv în Moldova, prin PNRR, va fi mai mult decât cei ZERO kilometri de autostradă construiţi de PSD din 1989 încoace“, a precizat şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

El aminteşte că în toţi anii de guvernare social-democrată, PSD nu a fost în stare să finalizeze măcar documentaţia pentru autostrada A8.

“Mai mult, au eşuat în toate licitaţiile privitoare la acest proiect. Tergiversarea Autostrăzii A8 de către PSD, prin votul de tristă amintire din Parlament în 2018, a întârziat nepermis de mult procedurile de realizare a acestui obiectiv. Este reprobabil cum PSD Iaşi, respectiv parlamentari din fostul Legislativ, se poziţionează astăzi în raport cu PNRR, în contextul în care, nici prin programul naţional de guvernare promis în 2016 şi nici prin cel de guvernare judeţeană, nu au lăsat un singur proiect pretabil la finanţare pentru PNRR în regiunea noastră. Îi invit pe liderii PSD Iaşi să numească un singur proiect început în mandatul lor care astăzi ar fi fost la un stadiu de maturitate şi care să facă obiectul finanţării prin PNRR. În schimb, politica parlamentară a fost concentrată pe asaltul la Legile Justiţiei, în timp ce administraţia judeţeană a fost preocupată să nu facă nimic, ca într-un final să cheltuie 13 milioane de euro pe un spital nefuncţional la Leţcani“, a mai spus Alexandru Muraru.

Liderul PNL Iaşi susţine că tronsoanele autostrăzilor din Moldova sunt principalele beneficiare ale PNRR şi că din cei 434 kilometri de autostradă prinşi la finanţare prin acest plan, 383 de kilometri sunt în regiunea Moldovei.

“Este o atestare a voinţei şi curentului de schimbare a mentalităţii de politică regională, după 30 de ani de nepăsare şi regres“, a adăugat Alexandru Muraru.

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că Iaşiul nu contează pentru coaliţia de guvernare, el acuzând că în timp ce şefii locali liberali au probleme mari de imagine, reprezentanţii USR PLUS Iaşi sunt preocupaţi să pună piedici celor de la PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSenatorul PNL Alina Gorghiu: ”Pentru actuala majoritate, siguranţa oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate”
Articolul următorVIDEO – Premierul Cîțu: Vom face ce am promis, vom trece Carpaţii cu o autostradă