Sărbătorirea unor evenimente frumoase ale istoriei ne arată, de fiecare dată, cât de important este ca oamenii politici să îşi asume cu maturitate deciziile necesare, chiar dificile, pentru ca ţara să meargă în direcţia sănătoasă, afirmă preşedintele Senatului Alina Gorghiu, în mesajul transmis marţi, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Ea aminteşte că Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Moldovei, a fost ales şi domn al Ţării Româneşti ”în unanimitate, depăşind toate rivalităţile dintre grupările politice”.

Prezentăm integral mesajul preşedintelui Senatului, Alina Gorghiu, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române:

”Istoria unei naţiuni se construieşte an de an, zi de zi, cu participarea tuturor, de la cel mai important om în stat, până la cel mai obişnuit cetăţean al său. Însă există acele momente cu adevărat definitorii pentru cursul istoriei. Iar 24 ianuarie 1959, când domnitorul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, a fost ales în unanimitate, depăşind toate rivalităţile dintre grupările politice, domn al Ţării Româneşti reprezintă un astfel de moment. 

Sărbătorirea unor evenimente frumoase ale istoriei ne arată, de fiecare dată, cât de important este ca oamenii politici să îşi asume cu maturitate deciziile necesare, chiar dificile, pentru ca ţara să meargă în direcţia sănătoasă. Evocând acum momentul Unirii din 1859, înţelegem cât de mare este responsabilitatea celor de acum de a asigura stabilitate ţării şi de a duce la o altă etapă programul de modernizare creionat de generaţia paşoptistă. 

Memoria evenimentelor remarcabile şi lecţiile trecutului trebuie să constituie un factor determinant în alegerile şi deciziile din prezent şi viitor. Iar curajul, determinarea, înţelepciunea şi patriotismul oamenilor vremii, eroilor Unirii Principatelor să constituie permanent un exemplu demn şi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. 

La mulţi ani, români de pretutindeni!”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVirgil Popescu, vizită neanunțată la Porțile de Fier 1 – Condițiile de muncă, în vizorul ministrului Energiei
Articolul următorPremieră în PNL Timiș: Alegeri interne pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 2024