Liderii PSD s-au pus de acord cu declarațiile șefului Smurd Raed Arafat care declara ca vor fi interzise toate manifestațiile la care participa mai mult de 1000 de oameni. Afirmația ar veni mănușa liderului PSD – interimar – care mai prelungește astfel șederea in fruntea partidului pana la trecerea alegerilor localele, or, cine stienpoate ca chiar după alegerile generale. Congresul era programat pentru 21 martie. Şi, deşi mai zilele trecute se lua în calcul varianta unui video-congres, în cazul în care criza generată de COVID-19 va lua amploare, Congresul extraordinar al PSD pare să fie tras pe linie moartă.

În realitate, însă, lucrurile par să fie umbrite de o stare de nesiguranţă care riscă să se adâncească de la o zi la alta. Tot mai multe voci semnalează incapacitatea lui Marcel Ciolacu de a lua decizii ferme şi de a se impune în partid. Pe de altă parte, liderul interimar al PSD trage tare pentru a ajunge la o înţelegere cu liderii importanţi din teritoriu, din frica unui sabotaj neprevăzut, chiar în inima partidului.

“Pe data de 21 martie este programat Congresul PSD. Am stabilit cu colegii şi urmează săptămâna viitoare să mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile să fie şi decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii.”, a declarat Ciolacu. “Începând de azi (duminică, n.r.), se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricărei activităţi care presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor şi a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcţiei de Sănătate Publică. Aceste măsuri sunt prevăzute până la 31 martie, dar pot fi prelungite în funcţie de evoluţiile la nivel european. Măsura vizează atât evenimentele publice, cât şi cele private desfăşurate în interior şi evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară”, a avertizat Raed Arafat. Surse din conducerea PNL considera ca aceasta măsura nu ar trebui sa oprească un eventual congres care poate fi organizat și cu mai putini delegați.

Articolul precedent“Fostul” șef al CJ Ilfov, liberalul Petrache, invitat să dea ochii cu procurorii DNA
Articolul următorMiron Mitrea dezvăluie războiul din PNL: “Ludovic Orban a fost îngrijorat de ascensiunea lui Rareș Bogdan”