Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a comentat retragerea lui Florin Cîțu, la Realitatea PLUS, în emisiunea Jocuri de putere, moderată de Oreste Teodorescu. Acesta este de părere că tot ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă o șansă dată PSD și, în același timp, un eșec pentru PNL.

”Din punct de vedere al realității politice, România se află abia la începuul crizei din care va spera să iasă prin eforturi naționale. Ca acest lucru să se întâmple, ai nevoie de oameni de stat. România, pe vârf de sarcină, când se așteaptă decizii importate, își găsește o temă de consum intern. Este imposibil să explici cum un ministru pleacă cu o jumătate de oră înainte de a fi votat și nu se gândește la consecințe. Nu există explicație.

În momentul în care pleci la un demers, știi că ai o Curte Constituțională politizată. Pe fundalul acestei situații, cuvintele sunt încredere și responsabilitate. Nimic nu denotă că la partid s-au văzut dinafară. Prin gesturile făcute astăzi de reprezentanții PNL, au deschis calea unei opțiuni pe care o credeam închisă. PSD își poate face o majoritate. Este un eșec pentru PNL.

”Este nevoie de acțiune. De cineva care să iasă în față. Este nevoie de o anumită atitudine instituțională. Omul stresat, discutăm de o societate care golește magazinele, și nu doar la noi, așteaptă răspunsuri. Instituțiile stau pe loc până când comanda e clară. Nu mai vorbesc de lipsa de coordonare…”, a spus Cristian Diaconescu, la Realitatea PLUS.

Articolul precedentRareș Bogdan, pe făraș după ce și-a criticat colegii. Orban, singura soluție pentru gestionarea crizei
Articolul următorLudovic Orban ia în calcul înlocuirea directorilor de DSP care nu își fac treaba