De astăzi, începe vaccinarea fără programare pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile. Acestea se pot putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare în vederea administrării dozelor de vaccin. 

Potrivit eurodeputatului Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, sunt de asemenea organizate evenimente drive-thru pentru românii care doresc să se vaccineze. 

“Vaccinarea fără programare- prezentare directă în centrele de vaccinare
Evenimente noi dedicate revenirii la normalitate:- Drive-Thru Iași (08.00-20.00); – Drive-Thru Bistrița (08.00-20.00);
– Vaccinare la „Focșani Mall” (09.00-18.00).  Vaccinul administrat: Pfizer
În momentul de față se vaccinează în 8 centre Drive-Thru și sunt în desfășurare 3 evenimente Maraton. Evenimentele organizate de autoritățile centrale și locale le puteți găsi la: https://vaccinare-covid.gov.ro/evenimente-rovaccinare/.
Puteți descărca și completa chestionarul de triaj pentru vaccinare de pe: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj…/.
 Vaccinarea fără programare, direct în centru:
–  În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
–  Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
–  Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
–  După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani
Persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.
Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Informații detaliate găsiți pe platforma națională de informare: https://bit.ly/3nOgZpD
“, arată Motreanu într-o informare postată pe pagina sa de socializare. 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentJenanții anonimi care trag la banii din Sănătate
Articolul următorPreședintele PNL București despre candidații la conducerile CJAS-urilor: ”Şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni”