Când am citit știrea, am crezut că nu văd bine: doar 5 candidați din 60 au obținut nota de trecere ca să ajungă să aibă pe mână bugete de miliarde de lei?! Dar ce concurs a fost? Ce i-o fi pus să scrie de nici zece la sută nu au ajuns la mal? A fost decimare, nu concurs! 

 

Și mai surprinzător, în 24 de județe s-au înscris nimeni alții decât directorii în funcție ai Caselor Județene de Sănătate. Ce ar fi putut să le pice la proba scrisă de nu au reușit să scoată o amărâtă notă de șapte? 

 

Recapitulăm: 60 de candidați înscriși pentru 42 de funcții, 54 acceptați, 33 trecuți de proba scrisă și, în final, doar 5 admiși. Este mai rău ca pe vremea Bac-ului din mandatul lui Funeriu. Dacă vă amintiți, în 2011 a fost tragedie națională: mai bine de jumătate de candidați au picat, după ce s-au montat camere de luat vederi în clase și nu s-a mai putut copia într-o veselie. 

 

Un lucru este clar: de data aceasta, examenele au fost pe bune pentru cele 42 de CJAS. Prin urmare, din două una: ori candidații sunt praf, ori subiectele sunt copleșitor de grele. Evident, prima variantă este din nou valabilă. Candidații noștri sunt sub nivelul mării. Constatăm acest lucru de câte ori avem acest accident istoric: examene pe bune, fără copiuțe, pile și simulacre. 

 

Dar, totuși, cine ne sunt “valorile” naționale care ar fi putut să aibă pe mână cele aproape 45 de miliarde de lei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dacă ar fi fost un concurs clasic, aranjat? Ce pregătire au candidații, ce studii? Nu de alta, dar vor ocupa o funcție publică de o importanță colosală pentru județul respectiv și va avea pe mână un munte de bani publici. Surpriză! Candidații sunt…la secret. Da, numele candidaților sunt ținute la secret. Au dreptul oamenii să candideze anonim că, vezi-doamne, avem GDPR, respectăm protecția datelor cu caracter personal… 

 

Cât tupeu să invoci GDPR ca să acoperi o șleahtă de piloși, trimiși la înaintare de niște obscuri care trag sforile pe bani publici în sănătate! Ne imaginăm ce jaf ordinar sunt gata să comită acești anonimi vai de capul lor, care se duc la concurs: sunt niște biete manechine, moarte de foame, care semnează după cum le cere șeful politic. Profesional sunt praf, au valoarea unui zero barat. Și totuși vreo 20 dintre acești candidați anonimi sunt șefi de Case Județene de Sănătate și împart demult banii noștri clientelei care i-a pus în funcții. Frumoasă țară! Să ne mai mirăm că nu avem bani la Sănătate!

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFostul primar Marian Vanghelie, acuzații grave la adresa generalilor SRI în rezervă Dumitru Dumbravă și Florian Coldea
Articolul următorDan Motreanu: “De astăzi, populația se poate vaccina fără programare”