“PNL a cerut foarte clar la ședințele coaliției, și prin vocea mea, să ni se spună de unde sunt sursele de finanțare pentru creșterea pensiilor”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, prezent în platoul unei televiziuni, insistând pe faptul că majorarea pensiilor trebuie să fie sustenabilă, iar sursa fondurilor folosite la majorarea acestora trebuie să fie clară.

Întrebat dacă PNL votează proiectul noii legi a pensiilor în Camera Deputaților, unde intră în plen astăzi, Motreanu a fost categoric: „PNL va vota  această lege însă PNL a condiționat de identificare surselor de finanțare și a propus două măsuri, una de reducere a evaziuni fiscale, cea de-a doua de reducerea cheltuielilor statului”.

Acesta a precizat că va propune Ministerului Finanțelor ca începând de la bugetul anului viitor, în fiecare lună ANAF să prezinte public cetățenilor veniturile suplimentare din evaziunea fiscală. În opinia sa, acest lucru va duce la recuperarea unei sume importante pentru buget.

PNL își pune mari speranțe în atragerea fondurilor europene care ar putea crea venituri suplimentare la buget.

“Este nevoie de stabilitate si avem nevoie de banii care vin de la UE. Trebuie identificate surse de finanțare”, explică prim-vicepreședintele PNL, insistând pe faptul că liberalii se vor opune foarte clar la introducerea de taxe și impozite noi.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSURSE: Sebastian Burduja, șef interimar la filiala PNL București
Articolul următorRareș Bogdan îl ia din nou peste picior pe Marcel Ciolacu: “S-a înscris în PNL?”