Demisia lui Ion Iliescu de la conducerea Institutului Revoluției Române din 1989 „este o formă de diversiune deoarece instituția nu mai are de peste un an capacitate operațională, salariați, buget sau activitate”, consideră deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

„Ion Iliescu procedează cum a făcut toată cariera sa politică înșelând, mimând, păcălind opinia publică! Inevitabil, el va rămâne în istorie ca un falsificator și ca un vinovat pentru crimele de la Revoluție și mineriade. Această demisie vine târziu, dar deloc întâmplător. Spun târziu pentru că prejudiciul adus de această instituție memoriei victimelor din 1989 este reprobabil și iremediabil. Este deloc întâmplătoare ca rezultat al presiunii publice, a lipsei de resurse, respectiv ratării în totalitate a obiectivului pentru care această autoritate a fost înființată. Subliniez faptul că, împreună cu colegii mei din PNL și USR-PLUS am depus un proiect de lege pentru desființarea Institutului Revoluției Române, continuând procesul legislativ pentru ca această sinecură care întinează memoria victimelor Revoluției de la 1989 să dispară”, a transmis liberalul.

„Totodată, reamintesc faptul că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a adoptat o ordonanţă de urgență prin care Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 urma să fie desființat. PSD a atacat la CCR această legislație, sesizarea fiind admisă. În acest sens, am reluat procesul de desființare a acestui institut ținând cont de motivarea Curții Constituționale, astfel încât noua propunere legislativă să fie în concordanță cu prevederile constituționale. Încă de la constituirea sa, prin Legea nr. 556/7 decembrie 2004, instituția a reprezentat o platformă politică. În tot acest timp, Institutul Revoluției Române s-a dovedit a fi un for ermetic al cărui scop real vizează asigurarea unor poziții publice finanțate din fonduri publice pentru interese personale. În fapt, evenimentele organizate de institut au vizat propagarea în spațiul public a unor interpretări asupra Revoluției Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs de organele de anchetă în Dosarul Revoluției”, a conchis Alexandru Muraru.

Articolul precedentAlina Gorghiu: PSD a ajuns un soi de apendice al AUR
Articolul următorRealitatea de lângă tine – Miron Pană este un tată singur care își crește cu greu copilul de 12 ani