Deputatul PNL de Giurgiu, Maria Gabriela Horga, susține într-o postare pe pagina sa de socializare că potențialul economic al județului pe care îl reprezintă în Parlamentul României este încă neexploatat la adevăratul potențial. În context ea vorbește despre colaborarea dintre autoritățile locale și reprezentanții mediului de afaceri pentru adaptarea învățământului din județ la cerințele actuale ale pieții prin instituitea de burse și alte stimulente pentru creșterea gradului de profesionalizare:

”Am discutat astăzi împreună cu președintele Consiliului Județean #Giurgiu, Dumitru Beianu și vicepreședintele CJ, Ella Mihalcea, cu reprezentanții #CTPark despre viitoarele dezvoltări și extinderi ale parcului industrial și despre modul în care putem colabora pentru a crește nivelul de trai al oamenilor din județul Giurgiu. Cei de la CTPark dețin în nordul județului Giurgiu un parc industrial de 143 de hectare.

Reprezentanții parcului industrial ne vor ajuta în implementarea învățământului profesional și dual prin contribuția la oferirea de burse împreună cu Consiliul Județean și pregătirea forței de muncă astfel încât aceasta să fie adecvată cererii investitorilor. Consultările cu reprezentanții sectorului privat sunt un semn de normalitate și ne ajută să dezvoltăm județul Giurgiu.

Existența acestui parc industrial în nordul județului contribuie la prosperitatea acestei zone. Prosperitatea zonei de nord este argumentul cel mai bun pentru importanța investițiilor private atrase de facilitățile fiscale și de infrastructură oferite de parcurile industriale pentru dezvoltarea județului nostru.

Potențialul județului economic este încă neexploatat, deși are acces la infrastructura portuară și fiind situat la distanță foarte mică de Capitală și bine conectat atât cu Bucureștiul cât și cu ieșirea spre autostrada A1 și centura Bucureștiului.

Cele două obiective pe care le avem, încurajarea învățământului dual pentru a forma profeșioniștii de care avem nevoie și dezvoltarea parcurilor industriale, sunt împreună soluția integrată pentru a atrage investiții.”, a scris deputatul PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCristian Rizea, la Culisele Statului Paralel: „Am decis să mă bat cu acest sistem mafiot condus de Dodon și Plahotniuc”
Articolul următorLiderul PNL, Ludovic Orban: ”Fără această educaţie nu putem pune bazele unui stat democratic şi european”