Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE), alături de colegii eurodeputați din Comisia ENVI, solicită statelor membre, să susțină inclusiv prin intermediul programelor naționale de sprijin agricultorii care aplică, în mod voluntar, practici mai stricte pentru protecția animalelor.

 

„Solicităm statelor UE să susțină, inclusiv prin intermediul programelor naționale de sprijin, agricultorii care aplică, în mod voluntar, practici mai stricte pentru protecția animalelor. Este vorba despre un proiect de aviz la care lucrăm în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) a Parlamentului European, pentru punerea în aplicare a legislației UE privind bunăstarea animalelor de fermă”, a scris deputatul european într-o postare pe pagina de Facebook.

O dată cu adoptarea strategiei de la fermă de la consumator, UE și-a propus să consolideze legislația privind bunul tratament și sănătatea animalelor, cu scopul de a stabili o serie de cerințe clare, ce vor trebui să fie aplicate corect și uniform peste tot în Uniune:„ Astfel, se va revizui legislația privind bunăstarea animalelor, inclusiv în ceea ce privește transportul și sacrificarea animalelor, pentru a o alinia la cele mai recente dovezi științifice. Totodată, se va elabora o etichetă UE, aplicabilă pe produsele alimentare, care va indica gradul de bunăstare al animalelor, o măsura susținuta de marea majoritate a cetățenilor UE.

Potrivit europarlamentarului acest aviz face referire și la transferul de cunoștințe: „În cadrul avizului menționat, solicităm organizarea de schimburi periodice cu reprezentanți ai autorităților naționale, asociații ale agricultorilor și experți în domeniul agricol cu privire la bunele practici și posibile îmbunătățiri în domeniul bunului tratament al animalelor. Transferul de cunoștințe în acest domeniu este foarte eficient, în pofida costurilor reduse pe care le implică și trebuie aplicat în practică mai rapid”.

„O bunăstare a animalelor superioară îmbunătățește sănătatea animalelor și calitatea produselor alimentare și reduce nevoia de medicație”, a adăugat europarlamentarul PNL.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentAmbasadorul Statului Israel în România, David Saranga, în vizită la Camera de Comerț și Industrie
Articolul următorLudovic Orban: Internetul reprezintă un instrument util pentru promovarea democraţiei, dar poate fi folosit şi pentru fake-news