Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat la Digi24 că pentru funcția de Avocat al Poporului în PNL „un model este Cristian Diaconescu”, cu referire la fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu, actualmente prim-vicepreședinte PMP.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că dacă parlamentarii social-democrații vor vota pentru demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, înseamnă că PSD „sprijină” cu adevărat impozitarea pensiilor speciale. „Dacă nu, nu”, a adăugat el.

El a mai spus că grupurile parlamentare ale PNL vor iniția procedura de schimbare din funcție și vor purta negocieri cu celelalte grupuri.

„Noi considerăm că instituția Avocatului Poporului trebuie să fie o instituție care să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, care să fie de partea românilor care respectă legea, nu de partea românilor care încalcă cu bună știință legea, să nu fie reprezentantul PSD și al acoliților, ci al cetățenilor”, a mai spus premierul.

Cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost depusă la Parlament de către liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților. Weber este acuzată că, atacând la CCR pensiile speciale, se află într-un „grav conflict de interese”.

Articolul precedentEvaluare Națională|3 251 de candidați au obținut nota 10 la matematică
Articolul următorPremierul Orban anunță inaugurarea metroului spre Drumul Taberei ”în maxim două luni”