Liberalul Florin Citu a anuntat ca autoritatile pregatesc pachete de masuri destinate atenuarii efectului economic al epidemiei de COVID-19 imediat dupa ce noul guvern a fost investit.

“Am discutat astazi cu reprezentati ai sectorului bancar. Pregatesc pachete de masuri, pentru persoane fizice si companii, care sa atenueze efectul economic al epidemiei COVID-19. Este o chestiune de cateva zile pana apar aceste masuri”, a scris Citu pe Facebook.
Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Florin Jianu, a declarat, in urma cu doua zile, dupa reuniunea Grupului de Lucru Interinstitutional pentru evaluarea impactului economic, financiar si bugetar asupra Romaniei, generat de efectele epidemiei COVID-19, ca ministrul Finantelor a vorbit despre posibilitatea schimbarii termenului de plata pentru contributii, pentru intreprinderile mici si mijlocii, respectiv amanarea cu o luna sau doua.
UE scoate din vistierie 37 mld. euro, pentru a amortiza impactul pandemiei de coronavirus

Presedintele Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, a prezentat vineri initiativa de investitii, in valoare de 37 de miliarde de euro, din pachetul de masuri menit sa amortizeze impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra economiilor blocului comunitar, si a dat asigurari ca se va face tot ce este necesar pentru sprijinirea europenilor si a economiei europene.

“Pandemia ne testeaza pe toti. Aceasta nu este doar o provocare fara precedent pentru sistemele noastre de sanatate, ci si un soc major pentru economiile noastre. Pachetul economic important anuntat vineri se refera la situatia actuala. Suntem pregatiti sa facem mai mult pe masura ce situatia evolueaza. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a sprijini europenii si economia europeana”, a afirmat presedintele Comisiei Europene, Ursula van der Leyen.

Articolul precedentRomânia, ÎN STARE DE URGENȚĂ, de luni!
Articolul următorRares Bogdan in fata testului COVID-19. Iata rezultatul si declaratiile din autoizolare…