Impactul bugetar pentru creşterea pensiilor este de 25 de miliarde de lei, în anul 2024, şi de 33 de miliarde de lei, în 2025, spune preşedintele PNL Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a declarat duminică, la un post TV, că PNL nu s-a opus proiectului de creştere a pensiilor şi a explicat că liberalii au crescut valoarea punctului de pensie de trei ori. 

„Noi, Partidul Naţional Liberal, niciodată nu ne-am opus.Marcel Ciolacu ştie toate aceste chestiuni, pentru că în ultimii trei ani am crescut valoarea punctului de pensie de trei ori, cu 40%. Deci a fost posibil în trei ani, de la 1.265 de lei… Efectiv Gvernul pe care l-am condus de două ori, a mărit punctul de pensie până la 1.785 de lei. Deci se poate si nu are cum să nu se poată şi acum, mai ales că această pensie este destinată să elimine inechităţile şi disparităţile din interiorul sistemului de pensii. Asta am discutat şi am discutat cu toţi factorii responsabili”, a declarat liderul PNL. 

Potrivit acestuia, pentru mărirea pensiilor anul viitor este nevoie de 25 de miliarde de lei, iar în 2025, de 33 de miliarde de lei. 

Pensiile vor crește cu 13,8% la 1 ianuarie. O nouă majorare va urma de la 1 septembrie 2024, după recalculare – Anunțul Guvernului

„Ca atare, problema pe care noi am dorit să o lămurim era sustenabilitatea acestui buget,  anvelopei financiare pentru pensii şi susţinem şi vom susţine în continuare proiectul de lege, pentru că este absolut necesar pentru echitatea faţă de cetăţenii României, faţă de pensionari, de cinci milioane de pensionari şi în felul acesta am identificat că anul viitor ne trebuie aproximativ 15 miliarde, pentru treapta de la 1 ianuarie şi zece miliarde pentru aplicarea legii începând cu 1 septembrie. Deci aproximativ 25 de miliarde. Iar pentru anul 2025, din calculele de la Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor ajungem la 33 de miliarde”, a mai spus preşedintele PNL.

Articolul precedentNicolae Ciucă, mesaj important pentru tânăra generație de politicieni liberali: Nu poți să faci performanță în politică dacă nu ai făcut performanță într-o profesie
Articolul următorNicolae Ciucă mărturisește ce înțelegere a vrut să facă cu social democrații: “Am rugat PSD să avem un acord. Nu s-a întâmplat chestiunea asta”