Nicolae Ciucă a mărturisit într-o emisiune televizată că a dorit un anumit acord cu PSD însă acest lucru nu a fost posibil.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat că i-a rugat pe social-democraţi să existe un acord între cele două formaţiuni prin care să nu existe atacuri reciproce şi să nu îşi racoleze primarii, precizând că această chestiune nu s-a întâmplat. Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă, de când au venit la putere social-democraţii, deţinând funcţia de premier, s-a schimbat ceva în modul lor de abordare în coaliţie. 

“Sunt convins că premierul Ciolacu o să aprecieze ce spun acum. Am rugat de la început să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii. Şi nu s-a întâmplat chestiunea asta, ba mai mult decât atât înţelegem că mai sunt unul, doi primari, care fiecare dintre ei are afinităţi, vin din urmă, din istorie şi se duc de la stânga la….Am mai folosit o metaforă, nu ştiu dacă e foarte bună, îţi iei bilet să te duci până la Piaţa Matache, la Victoria cobori şi faci stânga”, a afirmat Nicolae Ciucă.

“Ne ducem în istorie să vedem cine a început? Când vii şi anunţi dintr-o dată, nouă primari au trecut… În primul rând că nu au trecut, că nu au cum să treacă, îşi pierd mandatul. Şi sunt convins că până aproape de alegeri se vor răzgândi pentru că primarii liberali vor înţelege care a fost rolul şi în ce fel am înţeles pe  perioada guvernării, guvernare liberală, rolul finanţării proiectelor, modul în care am deschis şantiere. Sunt peste 2600 de şantiere deschise în România, se lucrează peste tot, inclusiv în comunele mici”, a mai precizat liderul PNL.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentImpactul bugetar pentru creșterea pensiilor. De câți bani are, de fapt, nevoie Guvernul în 2024 și 2025
Articolul următorMAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Suedia: Se reintroduce controlul la frontiera de stat!