Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a apreciat, luni seară, că rușii au un anumit interes în tensiunile interetnice izbucnite în Kosovo:

  • ”Este un anume interes pe care ruşii îl au în a testa orice fel de entitate, ţară sau conflict etnic, pentru că foarte multe dintre conflictele ruşilor au pornit tocmai din aceste tensiuni etnice, pentru tot, în întreaga Europă.
  • Nu e de mirare că avem o reacţie din partea Rusiei a doua zi după ce în Kosovo s-a întâmplat ce s-a întâmplat, în care, negru pe alb, explică situaţia, îşi oferă disponibilitatea în a ajuta şi sprijini şi declarativ şi posibil poate logistic sârbii, dar din punctul meu de vedere, aceste lucruri nu fac altceva, decât să toarne gaz pe foc.
  • Cred că UE şi americanii, care asigură securitatea în această zonă, Balcanii de vest de foarte mult timp, vor fi suficient de cumpătaţi în a nu da satisfacţie acestor interese ruseşti care se manifestă nu de ieri de azi, ci de foarte mult timp. Relaţia Rusia-Serbia este una de durată, recunoscută şi asumată de ambele state.
  • Mai mult decât atât, tensiuni în zona Balcanilor de vest există. Dacă nu ar fi prezenţă militară acolo, hai să o spunem, de foarte mulţi ani, nu numai în Kosovo, şi în Bosnia. Există un acord militar, ei dacă nu ar fi această prezenţă militară, există posibilitatea în a escalada situaţia. În momentul de faţă înţeleg că s-a calmat situaţia”

Sursa: Realitatea Din PNL