Diseară la Jocuri de putere:
 
O tema majora care inflamează opinia publica și este folosită cu cinism in aceasta campanie electorală, de mai toate partidele este legată de pensiile speciale. Subiectul e fierbinte, iar capitalizarea și transformarea lui in voturi consuma oxigenul și așa rarefiat al dezbaterilor electorale și tocmai de aceea, putina lumina asupra acestui capitol, este mai mult decât necesară. In aceasta seara vom vedea cum abordează partenerii noștri europeni aceasta tema și vom descoperi când a început Odiseea pensiilor nesimțite in România. Singurul guvern care a avut curajul sa elimine pensiile speciale a fost cel al premierului BOC care a anulat in 2010, 7 dintre principalele 8 tipuri de privilegii. Însă ele au fost reintroduse in 2015 și in 2016 de PSD-ul condus de Ponta și apoi de Liviu Dragnea.
 
In Ianuarie 2020, cabinetul Ludovic Orban a încercat eliminarea pensiilor speciale pentru toate categoriile privilegiate, mai puțin pentru militari. Proiectul ministrului Citu a fost votat de o larga majoritate parlamentara dar contestat numai după doua zile de judecătorii CCR la cererea Avocatului Poporului și a Înaltei Curți de Casație si Justitie. La întrebarea cât populism și cât realism găsim in retorica electorală legată de subiect ne vor raspunde precis și coerent, secretarul de stat de la Finanțe, Sebastian Burduja, presedintele Pmp, Eugen Tomac și jurnalistii Grigore Cartianu și Laurentiu Ciocazanu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dumitru Coarnă, prea bolnav să fie polițist, vrea să fie deputat
Articolul următorSchimbarea la față a PSD este doar un rictus cinic. Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!