Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, astăzi, cu premierul Nicolae Ciuca pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic, transmite Administrația Prezidențială.

Reamintim că preşedintele ohannis a salutat, joi, anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, „dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

„Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Klaus Iohannis a salutat, de asemenea, și anunțul președintelui francez, Emmanuel Macron, de a trimite trupe în România în cadrul misiunilor NATO.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenskie a susținut, într-o înregistrare video dată publicității joi, că scuritatea continentului european este imposibilă fără restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, în contextul în care Rusia a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu țara sa.

Reamintim că Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată în 2014 de Rusia, iar în Donbas, în estul Ucrainei, s-a declanşat din acelaşi an un război cu separatiştii proruşi care sunt susţinuţi militar şi financiar de Kremlin.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPropunere legislativa a deputatului PNL Sebastian Burduja: ”Liderii de sindicat nu vor mai putea fi membri de partid”
Articolul următorMinistrul Cătălin Predoiu anunță desființarea SIIJ. Proiectul de lege a fost lansat consultării publice