Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a afirmat miercuri că Florin Cîţu va fi schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului când va decide partidul, dar deocamdată nu există o preocupare în acest sens, citat de Agerpres.

“Eu nu l-am văzut pe Florin Cîţu rupt de partid. Eu nu văd partidul într-o parte şi pe Cîţu în altă parte. Cîţu e o persoană care în materie economică are un anumit punct de vedere mai libertarian şi din punctul ăsta de vedere, da, mai apar diverse probleme. Eu nu-l văd rupt. Face parte din PNL, susţinut de noi la preşedinţia Senatului. Care ar fi problema? De ce să fie rupt?”, a spus Fenechiu.

“Lui Florin Cîţu i se cântă prohodul de mai multă vreme, motiv pentru care unii continuă. Nu s-a luat o decizie politică în legătură cu Florin Cîţu. De ce ar trebui să-l schimbăm mâine pe Florin Cîţu, ca să dăm cuiva satisfacţie? Florin Cîţu este preşedintele Senatului, este ales în decembrie, este în mijlocul unei sesiuni parlamentare şi nu văd ce ar câştiga PNL sau oricine altcineva, dacă mâine, cu o lună înainte de sfârşitul sesiunii, l-am schimba pe Florin Cîţu. (…) Eu cred că e foarte bine, nu doar în PNL, ci oriunde, ca să existe o anumită stabilitate instituţională. Eu nu cred că este foarte în regulă, dacă nu sunt motive extraordinare să schimbi un preşedinte de Senat sau de Cameră sau de comisie doar pentru că, pur şi simplu, nu-ţi mai place atât de mult de el decât în momentul în care l-ai numit. (…) Nu cred că Florin Cîţu ar deveni dintr-o dată duşmanul PNL şi dacă mâine îl schimbăm pe Florin Cîţu, PNL va merge mult mai bine. Eu, personal, nu cred treaba asta. E firesc ca partidul să îşi spună punctul de vedere. Cred că, la un moment dat, această problemă va fi clarificată, cred că preşedintele partidului va anunţa acest lucru”, a adăugat Fenechiu.

Liderul senatorilor PNL susţine că schimbarea lui Cîţu chiar nu este o prioritate pentru partid.

“În grupul de la Senat nu există o preocupare pentru schimbarea lui Florin Cîţu. (…) Poate fi schimbat oricând, dar astăzi nu cunosc să existe vreo preocupare. Preşedintele PNL a declarat, după şedinţa de la Vila Lac, săptămâna trecută, că, în momentul de faţă, nu există prioritatea schimbării lui Florin Cîţu. (…) Cred că această schimbare nu poate fi iminentă. Ce se va întâmpla în vară, în toamnă sunt lucruri care în politică evoluează şi putem constata. (…) Nu ştiu cât va sta Florin Cîţu. (…) Pe de altă parte, sunt conştient că acest lucru se va întâmpla în momentul când partidul va decide”, a punctat Fenechiu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, anunță „o informație care ne dă fiori”
Articolul următorCîțu despre legea off-shore: ”Este în procedură de urgenţă, în Senat. Eu cred că va trece forma pe care a adoptat-o Guvernul foarte rapid”