Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a solicitat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei un efort internațional în prijinul celor 500.000 de cetățeni ucraineni care ar fi fost deportați în Rusia de la începerea războiului. Stroe acuză Rusia de practici specifice regimurilor totalitare.

„O informație care ne dă fiori: 500.000 de ucraineni deportați de Putin în Rusia.

Ca să ne raportăm la țara noastră, e ca și cum un oraș de două ori cât Craiova a rămas pur și simplu pustiu. Vorbim despre jumătate de milion de oameni despre care nu se mai știe nimic, oameni care odată ajunși în Rusia pare că s-au evaporat.

Despre acest subiect extrem de grav le-am vorbit azi în numele grupului PPE colegilor mei de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Ucrainenii sunt duși în așa-numitele ,,tabere de filtrare”, unde le sunt reținute pașapoartele și telefoanele, iar unii dinte ei sunt supuși unor tratamente inumane sau chiar uciși. Cei care scapă sunt mai apoi relocați cu forța în Siberia și alte regiuni sărace. Ce este și mai îngrijorător este că rușii nu țin cont nici măcar de copii – aproape 5.000 fiind și ei dispăruți după ce au ajuns în aceste tabere.

Deportarea este indubitabil o practică a regimurilor totalitare și o încălcare gravă a drepturilor omului. Le-am cerut colegilor mei să ne implicăm urgent în eforturile de localizare a acestor oameni, victime ale unui dictator fără conștiință și să ne implicăm, alături de organizații precum Crucea Roșie, în ajutorarea lor”, scrie Ionuț Stroe pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCiucă: ”România nu este afectată de decizia Rusiei de a nu mai furniza gaze Poloniei şi Bulgariei. În acest moment noi extragem mai mult gaz decât consumăm”
Articolul următorLiderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu: “Eu nu l-am văzut pe Florin Cîţu rupt de partid”