Filiala PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan, a aprobat duminică moțiunea cu care Ludovic Orban candidează la președinția partidului cu 73 de voturi pentru și doar unul împotrivă. Este o reușită de etapă pentru actualul lider PNL, care însă nu îi garantează voturile liberalilor bihoreni la Congresul din 25 septembrie.

Ilie Bolojan, cel care conduce filiala Bihor, este unul dintre cei mai influenți lideri liberali care nu s-a poziționat încă în niciuna dintre tabere. Votul lui și al delegaților cu care va veni la Congresul din 25 septembrie sunt unele dintre cele mai râvnite atât de Ludovic Orban, cât și de Florin Cîțu.

Înaintea votului dat duminică moțiunii lui Ludovic Orban, biroul județean al filialei Bihor a decis să nu sprijine în mod explicit niciunul dintre cei doi candidați. Astfel, toți cei 200 de delegați care vor veni la Congresul PNL din filiala Bihor vor putea să voteze cum doresc ei, în funcție de preferințele fiecăruia.

Este de așteptat, totodată, ca dincolo de votul acordat duminică pentru moțiunea lui Ludovic Orban, să se întâmple același lucru și în cazul lui Florin Cîțu, pentru că filialele județene pot alege să sprijine ambele moțiuni pentru șefia partidului. Tocmai de aceea, este probabil ca în perioada următoare, Florin Cîțu și susținătorii săi să facă o vizită la Bihor și să treacă prin aceeași procedură prin care a trecut duminică și Ludovic Orban.

Este important, însă, simbolic acest vot dat duminică de filiala Bihor pentru Ludovic Orban, fiind un prim semnal obținut de liderul liberal din partea acestei organizații locale în cursa sa pentru șefia partidului.

PNL trebuie să reafirme şi să promoveze valorile fondatoare ale naţiunii române moderne – drepturile şi libertăţile individuale, familia, credinţa creştină, subliniază Ludovic Orban în moţiunea cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului.

PNL va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul, subliniază Florin Cîţu în moţiunea sa, intitulată „România liberală”, cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPrim-ministrul Florin Cîțu face astăzi o vizită la Kiev pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Păcatele financiare ascunse de ministrul Vîlceanu – Firma familiei, afaceri de milioane cu statul – Ce a descoperit ANAF