Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat marți că se supune oricărei evaluări și a atras atenția astfel de discuții în spațiul public nu fac altceva decât să slăbească puterea unor instituții. El a spus că președintele PNL nu i-a reproșat nimic.

„Mă supun evaluării instituționale, constituționale în orice moment, însă, în opinia mea, astfel de discuții nu fac decât să slăbească puterea unor instituții. (…) Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode.

Întrebat ce are să-i reproșeze Florin Cîțu, Bode a răspuns: „Nimic. Nu s-a pus problema…numele meu a fost vehiculat și astfel de lucruri nu fac decât să genereze anumite discuții în interiorul MAI și în relația de parteneriat pe care MAI îl are cu anumite structuri”.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că miniştrii liberali sunt evaluaţi zilnic şi că ei nu se cramponează de funcţii.

“Evaluarea miniştrilor nu se face doar într-o singură zi, ea se face zilnic. (…) Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare, iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine. Toţi miniştrii PNL sunt evaluaţi şi acolo unde am ceva de spus le voi spune miniştrilor respectivi. Mă interesează să avem, cel puţin, reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. PNL a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează de funcţii şi atunci când este nevoie şi dacă simţim că trebuie să facem o schimbare, o facem. Dar, repet, evaluarea nu are legătură doar cu ieri. Eu cred că toţi membrii PNL – nu cred, sunt sigur, aici nu există niciun dubiu – doresc binele PNL, eu nu cred că este un om în PNL care va spune că el se cramponează de funcţie. Astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare”, a afirmat liderul liberalilor, marţi, la Parlament.

Precizarea a venit în contextul în care s-a discutat despre o evaluare a miniştrilor Cabinetului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul coaliţiei de guvernare.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAmbasadorul rus la București, DISCURS DELIRANT: Dacă Occidentul n-a răspuns, avem metode militare
Articolul următorLiderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu: „SIIJ-ul era o instituție bolnavă, mai erau vreo șapte-opt procurori, nu făceau nimic”