Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că după 1 iunie va fi reglementată funcționarea sectorului turismului și a precizat că intenția autorităților este să deschidă sezonul estival.

 „Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector. Dacă nu există o răspândire mare a virusului, intenția noastră este ca, în condiții stricte, să permitem deschiderea sezonului estival”.

Premierul a mai precizat că acum hotelurile se pot deschide, dar masa poate fi servită doar în regim de room service.„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise, singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătariile se pot deschide, dar masa se va servi în regim de room service. În ceea ce priveşte sezonul estival sigur că probabil după data de 1 iunie vom reglementa sectorul turistic. Intenţia noastră, sigur, e în măsura în care nu există o răspândire mai largă de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul estival”

Premierul Ludovic Orban a fost prezent, sâmbătă, în Vama Albiţa din judeţul Vaslui, la întâmpinarea echipei de medici şi asistenţi medicali români care a participat la o misiune în Republica Moldova, acordând sprijin în lupta împotriva epidemiei cu noul coronavirus.

.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinistrul Florin Cîțu: Nu va fi austeritate. Nu se pune problema de tăieri de salarii
Articolul următorCel mai nou sondaj de opinie. Cu cine ar vota românii la următoarele alegeri