Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu unii lideri de sindicat și le-a spus că măriri de salarii vor avea doar cadrele medicale și didactice, însă procentele sunt infime.

”Foarte sincer, aceștia au fost banii! Decizia prin care am decis ca o parte din sistemul sanitar, şi aici ne referim la infirmieri şi brancardieri, şi personalul din învăţământ să primească o parte din ceea ce li se cuvenea, conform legii, a fost o decizie pe care am luat-o ţinând cont de activitatea pe care au desfăşurat-o, o desfăşoară şi urmează să o desfăşoare în mod nemijlocit direct cu pacienţii şi cei din învăţământ cu elevii, rugându-i pe ceilalţi să aibă încredere că, pe măsură ce colectările la buget vor fi pe măsură, vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să aplicăm legea.

Nu este deloc confortabil nici pentru Guvern, pentru că, cu cât prorogăm mai mult o lege, cu atât mai mult diferenţa aceasta creşte şi suma creşte pe măsură. Ca atare, tot ceea ce noi am gândit, tot ceea ce noi avem pe masă astăzi, este să putem să avem investiţii, să creştem colectarea şi să putem aplicăm legea aşa cum a fost ea aprobată.”, le-a transmis Nicolae Ciucă bugetarilor, la TVR1.

Sursa: Realitatea Din PNL