Președintele liberalilor Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, că “PNL își dorește și fac tot ceea ce îi stă în putință pentru creșterea pensiilor a milioane de români, pentru eliminarea inechităților și disparităților din vechea lege a pensiilor”. Afirmația vine în contextul în care subiectul privind creșterea pensiilor s-a aflat pe buzele tuturor în ultimele zile, iar noua Lege a pensiilor a creat chiar ceva disensiuni în interiorul Coaliției de guvernare.

Liderul liberal a arătat, în context, că în ultimii 3 ani de zile, PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori”, ultimele două majorări având loc chiar în timpul mandatului său.

“Trebuie să le spunem tuturor ce a însemnat guvernarea liberală. S-a vorbit de subiectul care ține prima pagina în aceste zile. Subiectul pensiilor. Da, într-adevăr, în ultimii 3 ani de zile, PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori. Efectiv, ultimele două dăți de către Guvernul pe care l-am condus. Am crescut valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei cu 40%, până la valoarea de astăzi de 1785 de lei. Da, PNL își dorește și fac tot ceea ce îi stă în putință pentru creșterea pensiilor a milioane de români, pentru eliminarea inechităților și disparităților din vechea lege a pensiilor și vom face acest lucru”, a transmis liderul PNL la Școala Tineretului Național Liberal de la Sighet.

Nicolae Ciucă a explicat și zilele trecute că liberalii susțin majorarea pensiilor românilor și că este necesar ca această creștere să fie una sustenabilă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAlegeri prezidențiale 2024. Nicolae Ciucă: Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj important pentru tânăra generație de politicieni liberali: Nu poți să faci performanță în politică dacă nu ai făcut performanță într-o profesie