România a semnat un acord cu Bulgaria în domeniul transporturilor ce va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Giurgiu-Ruse.

„Concretizăm această cooperare prin rezultate de care să beneficieze cetăţenii noştri. Acordul semnat astăzi la Bucureşti în domeniul transporturilor va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-bulgare la Giurgiu-Ruse”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, care efectuează o vizită de lucru în România, a fost primit vineri de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Nicolae Ciucă.

Cei doi prim-miniştri au avut convorbiri față în față şi au participat la ceremonia de semnare a acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat româno-bulgară a punctului internaţional al frontierei Giurgiu-Ruse feribot.

Cele două delegaţii au o întrevedere în plen, cu participarea comisarului european Adina Vălean, iar de la 17,30, cei doi premieri şi comisarul european vor susţine o conferinţă de presă comună la Palatul Victoria.

Vizita premierului Bulgariei trebuia să înceapă la ora 11,30, cu primirea la Palatul Victoria, însă programul a fost decalat. Kiril Petkov a efectuat o vizită în Ucraina. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis, discuții cu premierul Bulgariei: Dunărea, importanță strategică majoră pe fondul conflictului din Ucraina
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Apare “Ministerul Adevărului” – “Ne întoarcem la anii de groază ai comunismului”