Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, cu privire la consensul naţional solicitat de PSD cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că nimeni nu-i opreşte pe social-democraţi să susţină PNRR şi a punctat că acest program nu ar trebui politizat.

“Nimeni nu-i opreşte pe cei de la PSD să susţină PNRR. PNRR, trebuie să înţelegem cu toţii, este un program al Guvernului, dar un program al Guvernului care se adresează tuturor românilor. Acolo sunt investiţii pentru toate comunităţile în care trăiesc românii, indiferent de culoarea politică. Nu ar trebui să politizăm acest program”, a spus Cîţu, la Guvern.

PSD a făcut un apel către toate formaţiunile politice parlamentare să iasă din logica “orgoliilor de partid” şi să colaboreze pentru realizarea unui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) “viabil”, care să fie aprobat la Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

“Având în vedere situaţia critică în care a ajuns România după o nouă amânare la Bruxelles a PNRR, PSD face un apel către toate formaţiunile politice parlamentare să iasă din logica orgoliilor de partid şi să colaboreze pentru realizarea unui plan naţional viabil care să fie aprobat la Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism”, a transmis PSD, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Social-democraţii propun ca imediat după sărbătorile de Paşte să fie organizată în Legislativ o dezbatere “amplă” pe acest subiect, la care să participe reprezentanţii Guvernului, senatorii şi deputaţii şi experţii tuturor partidelor parlamentare, asociaţiile administraţiilor locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, ONG-uri de profil, dar şi specialişti din mediul economic şi academic.

Totodată, PSD cere Guvernului să renunţe la atitudinea “arogantă” şi “auto-suficientă” pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent şi să accepte dialogul şi colaborarea cu toate forţele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect naţional.

Articolul precedentFlorin Roman: Gestul colegilor de la USR-Plus de a nu vota bugetul propus de primarul general Nicușor Dan arată iresponsabilitate și lipsa de respect
Articolul următorDeputatul PNL Marian Crușoveanu dă asigurări că Portul Constanta nu se privatizeaza