Premierul Ludovic Orban a ținut să transmită un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, în care a vorbit despre implicarea acestora în lupta pentru viaţă. 

”Ziua de 12 mai este dedicată în fiecare an asistenţilor medicali din întreaga lume, a căror muncă merită din plin aprecierea şi respectul nostru. Mai ales anul acesta, am văzut cu toţii efortul, implicarea, curajul, profesionalismul şi chiar suferinţa lor în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, alături de medici şi de celelalte categorii de personal medical. Este o muncă indispensabilă, dar expusă de multe ori unor riscuri chiar pentru sănătatea lor, aşa cum se întâmplă acum, în timp de pandemie. Ceea ce fac asistenţii medicali în profesia lor implică multă pregătire, având în vedere evoluţia tehnologică din ultimii ani, care şi-a pus amprenta şi pe această activitate. Mai mult însă, a fi asistent medical înseamnă să iubeşti oamenii, să empatizezi cu suferinţa lor, să lupţi pentru sănătatea şi pentru viaţa lor, până la ultima redută. Au fost numeroşi asistenţi medicali din întreaga lume care au devenit ei înşişi victime ale pandemiei, am avut cazuri inclusiv în România, şi ne exprimăm profundul regret pentru aceasta”, a transmis, marţi, premierul Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali.

Premierul afirmă că Guvernul a făcut ”toate eforturile pentru asigurarea echipamentelor de protecţie necesare, dar şi pentru a oferi suport financiar suplimentar pentru cei implicaţi direct în activităţile legate de combaterea coronavirusului”.

”Vă mulţumim, vă apreciem şi vă susţinem!”, le-a mai transmis Orban asistenţilor medicali.

Şi preşedintele Klaus IOhannis a transmis felicitări asistenţilor medicali şi un mesaj de apreciere a muncii pe care o fac în prima linie a luptei împotriva pandemiei. 

Articolul precedentPremierul Orban despre asistenții medicali: Am văzut cu toţii efortul, implicarea, curajul, profesionalismul şi chiar suferinţa lor în prima linie
Articolul următorMinistrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan: Vom reorganiza ministerul din temelii