Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că refugiații din Ucraina sunt foarte bine primiți în tabăra mobilă de la Siret. „Le mulțumesc românilor și organizațiilor umanitare. (…) Autoritățile și-au făcut datoria”, a spus Klaus Iohannis, care se află într-o vizită la tabăra de refugiați de la Siret.

„Această situație, acest război neprovocat, nejustificat pornit de Rusia împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară, o catastrofă umanitară care a făcut sute de mii de ucraineni să își abandoneze casele, să se refugieze și mulți dintre ei ajung și la noi, în România, unde sunt bine primiți. Aș putea să spun, unde sunt foarte bine primiți”, a declarat Klaus Iohannis, sâmbătă, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava.

Niciun ucrainean și nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România, iar autoritățile române intenționează să ajute și Republica Moldova în gestionarea situației, a precizat Klaus Iohannis.

„Foarte mulți dintre ei au venit fără nimic și noi oferim tot ce se poate oferi unor persoane care sunt în această situație. La nevoie primesc hrană, primesc îmbrăcăminte, primesc transport de la vamă până la tabără. Aici celor care nu au încă actele corespunzătoare li se întocmesc actele. Este o situație pe care nu și-a dorit-o niciun ucrainean și niciun român, dar noi suntem foarte hotărâți să facem față aici, în România, așa cum trebuie acestei situații. Vreau să fie clar din capul locului. Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România – ba mai mult, suntem în discuții și cu vecinii din Republica Moldova pentru a-i ajuta și pe ei. Acolo este, de asemenea, un număr foarte mare de refugiați”, a mai spus el.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării deschide săptămâna viitoare apelurile de proiecte pentru rețelele de gaze finanțate prin ”Anghel Saligny”
Articolul următorRăzboi Ucraina. A treia rundă de negocieri pentru pace, programată astăzi. Civili împușcați mortal de ruși, în timpul evacuărilor