Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, anunţă că PNL va susţine în Camera Deputaţilor scăderea pragului privind abuzul în serviciu de la 250.000 de lei, cât a votat Senatul miercuri, la 9.000 de lei, cuantum propus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, informează News.ro.

”Vreau să demontez teoria conform căreia se stabileşte un prag care dă liber la infracţiuni, este total falsă, pentru că orice faptă sub valoarea acestui prag foarte mic pe care îl vom promova la Camera Deputaţilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă mare şi cu recuperarea prejudiciului”, subliniază el. ”Noi am spus foarte clar, prin vocile mai multor lideri PNL, astăzi, că liberalii nu sunt de acord cu acest prag propus în Senat, de 250.000. Ştiţi foarte clar ce opinie a avut PNL şi în trecut. Nu s-a schimbat nimic, noi, în momentul de faţă, suntem de acord cu opinia Ministerului Justiţiei, exprimată foarte clar astăzi şi într-un comunicat public, anume existenţa unui prag de doar 9.000 de lei şi este singura poziţie oficială, venită de la ministrul nostru de resort, Cătălin Predoiu”, a afirmat Ionuţ Stroe, miercuri seară, la B1 Tv.

Invocă două decizii ale Curții Constituționale

El a explicat că necesitatea existenţei unui prag în legislaţie este dată de două decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens, decizii care sunt obligatorii.

Stroe a precizat că PNL a decis, miercuri după-amiază, asupra pragului de 9.000 de lei, arătând că la Camera Deputaţilor, for decizional cu privire la acest proiect de act normativ, cuantumul de 250.000 de lei adoptat în Senat va fi modificat. ”Vreau să demontez teoria conform căreia se stabileşte un prag care dă liber la infracţiuni, este total falsă, pentru că orice faptă sub valoarea acestui prag foarte mic pe care îl vom promova la Camera Deputaţilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă mare şi cu recuperarea prejudiciului. Aşa că domnul Drulă sau alţii care lansează fel de fel de mesaje alarmiste trebuie să ştie lucrul ăsta. De altfel, ei le ştiu, dar se fac că nu le cunosc”, a menţionat Stroe.

El a spus că ”poate din dezbaterea parlamentară va reieşi un prag mai mic” decât cel de 9.000 de lei propus de liberali.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan, reacție la votul din Senat: „Să fie limpede, PNL nu susţine introducerea unui prag pentru abuz în serviciu”
Articolul următorCiucă: Susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu