„Presedintele Romaniei s-a luptat pentru ca Romania sa beneficieze de o suma absolut fantastica, impresionanta de-a dreptul”, a scris Bogdan pe pagina personala de facebook.

„Victorie uriasa marca Klaus Iohannis dupa 4 zile si 4 nopti de negocieri fara precedent. Prestatie excelenta si foarte aplicata a Presedintelui Romaniei. Pas cu Pas a obtinut TOT ce se putea obtine pentru ROMANIA. De acum doar sa intelegem ce e cu acesti bani si mai ales ce trebuie sa facem cu ei. Presedintele i-a obtinut pentru modernizarea si recladirea marilor sisteme publice ale tarii, de acum trebuie realizate si implementate proiectele, pornita executia si finalizate. Adica mai pe romaneste, trebuie adusi acesti bani spre noi. UE iti da, nu iti baga insa si in traista. Presedintele Romaniei s-a luptat pentru ca Romania sa beneficieze de o suma absolut fantastica, impresionanta de-a dreptul. Acum la TREABA! Sunt convins ca si acest lucru se va intampla sub atenta sa supraveghere. Un adevarat plan MARSHAL pentru Romania”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Romania va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicand constructia de spitale, scoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum si reconstructia economica.

„Dupa discutii foarte complicate, dupa negocieri foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum sa trecem la etapa urmatoare. Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de stiut ca o parte semnificativa din acesti bani vor fi folositi pentru relansare, pentru revigorare economica”, a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Seful statului a adaugat ca pentru punerea in practica a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 – 2027, Guvernul Orban lucreaza de la inceputul anului. „In cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de o vreme buna deja la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica”, a spus Iohannis.

El a descris finantarea obtinuta de Romania drept „un rezultat frumos”. „Este o zi importanta pentru Romania, o zi importanta pentru proiectul european si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei”, a punctat el.

Articolul precedentMinistrul Tătaru anunță noile reguli: Nu te poți externa după 48 de ore dacă nu vrea medicul!
Articolul următorLEGEA CARANTINEI | Ludovic Orban, după întâlnirea cu directorii DSP: ”Am stabilit măsuri IMEDIATE”