Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, că această criză guvernamentală generată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii se va încheia în câteva zile, iar PNL va rămâne să guverneze cu Florin Cîţu premier. Întrebat dacă preferă ca portofoliul de la Sănătate să rămână la USR PLUS sau să revină PNL, Rareş Bogdan a afirmat: ”De-o fi una, de-o fi alta…Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război”.

”Nu urmează niciun alt episod, criza se va încheia în câteva zile, într-un fel sau altul. PNL va rămâne la guvernare. Îl asigur pe domnul preşedinte Ciolacu că PNL nu îşi va da jos propriul Guvern pe modulul PSD-ului domnului Dragnea, iar Florin Cîţu rămâne premierul României, iar cei din USR PLUS sper din tot sufletul că vor găsi un înlocuitor pentru domnul Voiculescu. Sunt convins că au suficienţi oameni valoroşi în interiorul partidului pentru a-i găsi un înlocuitor”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3, joi seară, citat de news.ro.

Rareş Bogdan i-a amintit lui Dacian Cioloş că şi el a schimbat un ministru, pe vremea când era premier, fără să ceară acordul partenerului de guvernare.

”De asemenea, ţin să îi reamintesc cu respect lui Dacian Cioloş, prietenului nostru de la PLUS USR că în 2016 domnia sa a schimbat un ministru, pe ministrul Diasporei, pe atunci de la PMP, fără a sta de vorbă cu domnul Tomac sau cu domnul Băsescu pentru că ăsta este atributul premierului. Eu cred că colegii din USR vor înţelege că e mai important să guvernăm România în această perioadă critică atât din  punct de vedere al crizei medicale, cât şi din punct de vedere al unei crize economice incipiente în aşa fel încât să putem să asigurăm o guvernare cât se poate de coerentă”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a explicat şi care sunt formulele pentru încheierea crizei guvernamentale.

”Există formula prin care criza se încheie printr-o înlocuire a domnului Voiculescu, cred că este cea mai normală, noi nu credem că se îtâmplă altfel, iar în cazul în care nu se va încheia prin înlocuirea domnului Voiculescu, sper ca toţi cei responsabili din Guvernul României, indiferent că sunt de la PLUS sau USR, să continue, iar noi vom continua  cu mandatul domnului Voiculescu preluat de premierul Cîţu şi delegat colegului nostru Andrei Baciu, pentru a guverna România. Noi nu renunţăm nici la Florin Cîţu, nu renunţăm nici la guvernare pentru că în momentul acesta nu e loc de negocieri politice şi de schimbări de formule guvernamentale”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă preferă ca portofoliul de la Sănătate să fie în continuare al USR PLUS sau să revină PNL, Rareş Bogdan a afirmat: ”De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război. Noi suntem pregătiţi, vă asigur, să asigurăm şi un înlocuitor şi pentru Sănătate, avem  suficient de mulţi oameni valoroşi în frunte cu fostul ministru Tătaru, dar şi Cristian Buşoi şi Andrei Baciu şi mulţi alţii. Nu ne dorim neapărat. Noi ne dorim să continuăm în această formulă de coaliţie, dar în acelaşi timp avem responsabilitatea guvernării. Nu vom da  înapoi. De asemenea, nu ne sperie nici alegerile anticipate. Dar consider că  pentru viaţa politică şi pentru liderii responsabili atât de la putere, cât şi din opoziţie, ar fi o dovadă de iresponsabilitate să arunce România în alegeri anticipate la mai puţin de 6 luni de la alegerile la termen. Dar repet, suntem pregătişi de absolut orice. Important este să guvernăm, să aducem bani europeni din PNRR, să aducem investiţii străine în România”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Energiei, Virgil Popescu: ”Împreuna mergem mai departe”
Articolul următorRepublica Moldova se pregătește de alegeri anticipate