Robert Sighiartău, deputat PNL, a vorbit despre candidatul comun susținut de Dreapta, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, realizată de Oreste Teodorescu. Secetarul general al Partidului Național Liberal a precizat motivele pentru care formațiunea îl va susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei.

Robert Sighiartău, deputat PNL: „Cred că am luat cea mai bună decizie în interesul bucureștenilor. Alegerile în două tururi sunt foarte dificil de făcut în România la momentul actual. Având în vedere contextul dat, majoritatea bucureștenilor vrea să scapă de această poluare politică. Poluarea devine o problemă reală a României. Am decis să mergem în spatele celui mai bun candidat. Nicușor Dan este la a a treia candidatură și va face o figură frumoasă. Noi am făcut câteva studii înainte de a lua decizia de a-l susține pe Nicușor Dan la Primăria Bucureștiului.”

Robert Sighiartău a vorbit  despre guvernarea PNL din 2019-2020, dar și despre compromisurile pe care partidul a trebuit să le facă.

Robert Sighiartău: „Compromisul a venit în momentul căderii Guvernului Dăncilă, de anul trecut. Atunci am instalat Guvernul Orban și am făcut compromisuri. Noi am oprit dezastrul prin schimbarea doamnei Dăncilă. Discutând despre sondaje, acesta arată o poză de moment. Trebuie să aducem toate grupările pro-europene la guvernare în următoarea perioadă. Asta înseamnă un scor mai mare pentru PNL, pentru USR, dar și pentru PMP. Trebuie să rezolvăm problema majorității în Parlament. Sperăm ca cdel târziu în iunie să avem alegeri anticipate. Altfel, va trebui să încropim o majoritate, deși ar fi un compromis. Ludovic Orban a gestionat foarte bine cele trei luni de guvernare. Miniștrii noștri au redus aparatul administrativ și am redus cheltuielile pentru clientela PSD-istă.”

Articolul precedentAndrei Țăranu, la Realitatea PLUS: „PNL-ul a crescut în defavoarea USR-ului, nu în defavoarea PSD-ului”
Articolul următorLudovic Orban, despre susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei: Are șansa de a câștiga