Candidatul independent Nicușor Dan a obținut susținerea PNL pentru candidatura la Primăria Generală. Invitat, luni seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea “Legile puterii”, președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit deschis despre șansele pe care le are Nicușor Dan pentru câștigarea Primăriei. “Am incredere ca va fi un primar bun si ca va fi un candidat care are sansa sa castige alegerile”, a spus liderul PNL.

“Noi am anuntat ca vom lua o decizie dupa ce vom finaliza cercetarea pe Bucuresti. Mi-as fi dorit sa pot spune 100% ca avem un candidat al PNL care poate sa castige alegerile in Bucuresti. Toti candidatii testati au parametri foarte buni, au sanse sa castige, dar nu ofera garantia 100% de castig. Cu siguranta l-am masurat si pe Nicusor Dan, am masurat si alti potentiali candidati iar rezultatul analizei profunde pe care am facut-o este ca, pentru a avea garantia succesului, pentru a avea garantia ca eliberam Bucurestiul de acest regim incompetent, corupt, care risipeste banul public si care a inrautatit calitatea vietii in Bucuresti, cea mai buna solutie e ca PNL sa-l sprijine pe Nicusor Dan, despre care nu vad niciun motiv de suparare din partea USR pentru ca Nicusor Dan era candidatul votat prin votul tuturor membrilor USR din Bucuresti candidatul USR Bucuresti. PNL a trecut peste orgoliul de mare partid, desi suntem de departe primul partid politic, la nivel national, iar in Bucuresti suntem primul partid politic de pe dreapta, am luat decizia sa nu sprijinim un candidat din PNL, ci un candidat care fusese votat anterior de membri simpli ai USR. Nicusor Dan are sansa, datorita si sprijinului USR, de a castiga. Mie imi oferă garantia ca putem castiga”, a spus presedintele PNL, Ludovic Orban, luni seara, la Realitatea PLUS, in emisiunea “Legile puterii”.

“PNL are deplina libertate sa hotarasca ce candidat sprijina. Am ales un candidat pe care-l cunosc. Nicusor Dan a mai candidat de doua ori la Primaria Capitalei, e dedicat acestui obiectiv, e un om care a fost preocupat de problemele Bucurestiului, e un om cu care am discutat aproape in detaliu solutii pe multe domenii ale Bucurestiului. Am incredere ca va fi un primar bun si ca va fi un candidat care are sansa, in contextul existent, sa castige alegerile”, a spus Ludovic Orban.