Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a emis un ordin de ministru prin care a decis eliminarea taxelor de recunoaştere şi echivalare a diplomelor obţinute în străinătate. Iniţiativa i-a aparţinut liderului TNL Mara Mareş, care a depus şi proiecte de lege în acest sens, blocate însă de majoritatea PSD.

„Ieri am avut o vizită de lucru la Ministerul Educaţiei, unde am supus atenţiei dnei. ministru Monica Anisie două măsuri pe care le-am promovat constant pe durata mandatului meu, şi pe care majoritatea toxică din Parlament le-a respins constant şi chiar mişeleşte. Din cauza majorităţii parlamentare a PSD, proiectele mele, deşi aflate exclusiv în avantajul tinerilor români, nu au fost implementate, dar am găsit tot sprijinul şi deschiderea în actualul ministru al Educaţiei, totul în timp record! Azi, doamna ministru Anisie a emis un ordin de ministru prin care a decis ELIMINAREA taxelor de recunoaştere şi echivalare a diplomelor obţinute în străinătate! Trebuie să recunosc că acesta este proiectul meu de suflet şi am luptat pentru îndeplinirea acestuia deoarece are o semnificaţie puternică pentru toţi cei care, după ce obţin diplome în străinătate, revin în ţară şi li se percep bani pentru echivalarea dipomelor. După ce că suntem în plin exod al creierelor, în loc să-i primească cu braţele deschise pe aceşti tineri, statul îi jigneşte şi îi umileşte cu taxe inutile şi aberante. Studenţii romani din străinătate care se întorc acasă trebuie încurajati şi primiti cu braţele deschise, nu taxaţi la propriu şi la figurat! Dna. Ministru Anisie ne arată din nou că “reuşeşte să ajute elevii chiar dacă nu mai este la catedră”.

Pentru prima dată în viaţă, un ministru al Educaţiei a ascultat activ ceea ce am avut de spus, şi a ales să fie de partea bună a lucrurilor – de partea noastră, a tinerilor, a celor care căutăm o perspectivă serioasă în România“, a scris Mara Mareş pe Facebook. 

Articolul următorRaeţchi îi cere lui Ciolacu să blocheze legea prin care PSD vrea să reînvie Super-Jandarmeria lui Dragnea